Nzolo: 'Ik floot in eer en geweten'

Mathias Dumarey
| 24 reacties
Nzolo: 'Ik floot in eer en geweten'
Foto: © SC

Jérôme Efong Nzolo ligt fel onder vuur na de wedstrijd tussen RC Genk en AA Gent. De scheidsrechter probeert rustig te blijven onder de commotie rond zijn persoon. "Ik heb de wedstrijd in eer en geweten gefloten."

AA Genttrainer Michel Preud'homme en voorzitter Ivan De Witte haalden hard uit naar Jérôme Efong Nzolo (foto). De Gentpreses noemde Nzolo niet competent en conditioneel niet in orde. De scheidsrechter zelf wil op die aanval niet reageren.

"Ik heb de beelden van de bekerwedstrijd nog niet bekeken. Wat ik wel gedaan heb, is veel geslapen. Ik heb in eer en geweten gefloten en de fases beoordeeld zoals ik ze op het terrein heb gezien. Die beslissingen zijn nu genomen en de klok terugdraaien kan toch niet meer", aldus Nzolo in de kranten.

De Witte pakte Nzolo ook persoonlijk aan op zijn stijl. "Hij zou beter wenen in plaats van de hele tijd te lachen", zei de Gentvoorzitter. "Als ik mijn stijl moet veranderen, ga ik dood", luidde de repliek van Nzolo. Ook scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen wilde niet ingaan op de zware Gentse kritiek. "Wij doen niet mee aan dit spelletje. Als we rust willen, moeten we die zelf ook bewaren", besloot de Limburger. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties