Analyse Voorbeschouwing 21ste speeldag

Kevin Van Cutsem
| 11 reacties
Voorbeschouwing 21ste speeldag

Vanavond wordt de 21ste speeldag op gang getrapt. Een overzicht van de partijen die dit weekend op het programma staan.

Kortrijk en Standard mogen de openingsmatch van de 21ste speeldag van de Jupiler Pro League vanavond aftrappen. Leider Standard zal het moeten opnemen zonder de geschorsten Mulemo en nieuwbakken Rode Duivel De Camargo. Mogelijk komt Benteke zo aan de aftrap. Kortrijk, dat vorige week tegen Anderlecht haar eerste thuisnederlaag leed, kan aantreden op volle sterkte.
 
Zaterdag spelen Tubeke en KV Mechelen een belangrijke wedstrijd. Inzet van het treffen is een plaats uit de gevarenzone. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts twee punten.
 
Club Brugge krijgt met Dender een moeilijke verplaatsing voorgeschoteld. Club ging er vorig seizoen met 1-0 onderuit. Benieuwd of de troepen van Jacky Matthijssen deze keer wel de bovenhand halen. Club kan alvast rekenen op nieuwkomer Momo Dahmane.
 
Anderlecht neemt het zaterdag op tegen Bergen. De Henegouwse club haalde uit de laatste negen wedstrijden amper drie punten. Indien Standard vrijdag punten laat liggen kan Anderlecht, met een match minder, opnieuw aan kop komen.
 
Zulte Waregem moet op bezoek bij het nummer vier in het klassement Racing Genk. De Limburgers hebben deze week wat vertrouwen opgedaan door Gent uit de Beker te wippen. Voor Zulte Waregem is het de eerste wedstrijd zonder aanvaller Mbaye Leye.
 
Leye komt mogelijk dit weekend al in actie bij AA Gent. De Oost-Vlamingen ontvangen zaterdag Moeskroen, de ex-club van Gentspits Custovic. In het klassement staan beide ploegen met evenveel punten.
 
Germinal Beerschot is met een 12 op 12 uit de kelder van de rangschikking aan het klimmen. Dit weekend kunnen de Antwerpenaren hun opmars verderzetten, maar dan moet er wel gewonnen worden in Roeselare. Geen gemakkelijk klus als je weet dat ook Roeselare zich goed versterkt heeft tijdens deze wintermercato.
 
Zondag om 18u staat Westerlo – Lokeren op het programma. Beide ploegen draaien een opvallend goed seizoen. Dat blijkt ook uit het klassement waar alle twee de teams boven aan staan, gescheiden door amper één punt.
 
De laatste wedstrijd van deze speeldag is Cercle Brugge – Charleroi. Voor de Zebra’s en trainer Collins wordt het hoog tijd dat er nog eens punten gepakt worden. Charleroi is na de winterstop immers naar een dertiende plaats gezakt. Voor de fans reden genoeg om het bestuur met de vinger te wijzen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties