Scoren levert spelers El Salvador pak poen op

Scoren levert spelers El Salvador pak poen op

Vandaag werkt El Salvador een WK-kwalificatiewedstrijd af tegen Trinidad&Tobago. Als er spelers van El Salvador kunnen scoren, kan hen dat heel wat geld opleveren.

Tony Saca, de president van El Salvador, heeft de spelers van de nationale ploeg een som van tienduizend euro beloofd per gescoord doelpunt vannacht tegen Trinidad&Tobago. De spelers zullen wel overeen moeten komen hoe dat bedrag verdeeld wordt. El Salvador kon zich in het najaar kwalificeren voor de laatste eindronde in de Concacaf-zone waarbij er drie tickets voor Zuid-Afrika worden uitgereikt.

De tegenstanders van El Salvador zijn naast Trinidad&Tobago ook nog de Verenigde Staten, Mexico, Honduras en Costa Rica. De laatste keer dat El Salvador er nog eens bij was op het grootste voetbalfeest ter wereld was in 1982 in Spanje. Het land uit Midden-Amerika verloor toen alle drie de groepswedstrijden. Naast de 1-0-nederlaag tegen onze Rode Duivels werd er ook verloren van Argentinië met 2-0 en maar liefst met 10-1 van Hongarije. Tot op vandaag is dat nog een record.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties