Uitmuntend Spanje gaat verder op elan van EK

Jeroen Pyl

De tweede absolute topaffiche van de avond tussen Spanje en Engeland eindigde in een vlotte 2-0 thuiszege voor de Europese kampioen. David Villa en Fernando Llorente zorgden voor de treffers in Sevilla.

Spanje pakte vanaf de eerste minuut uit met hun fameuze korte combinatiespel, maar het was de Engelsman Gabriel Agbonlahor die na zes minuten ei zo na scoorde. Op aangeven van ploeggenoot Gareth Barry schoot de aanvaller zijn volley centimeters naast de kooi van Iker Casillas. Engeland hield goed stand en dwong zelfs de beste kansen af tot David Villa in de 35ste minuut een fout van Jagielka genadeloos afstrafte.

Na de pauze was er minder doelgevaar te bespeuren, al lag Spanje constant op de loer om met een counter de bezoekers een nog grotere achterstand aan te smeren. De Three Lions gaven nooit de indruk Spanje echt te kunnen bedreigen. De winnaar van het afgelopen EK leverde bij vlagen uitstekend dominant voetbal en zag die prestatie kort voor tijd beloond toen Llorente uit een vrije trap de 2-0 eindstand achter Green kopte.