Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 2 reacties
Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

Oosterzonen verloor vorige week nog verrassend, maar op speeldag 24 liet het zich niet kisten. Omdat eerste achtervolger Zwarte Leeuw eveneens won, blijft het spannend.

Nog vijf te gaan

Er staan nog zes wedstrijden op het menu in de eerste provinciale. Als Oosterzonen er daar vijf van wint, is het zeker van de titel. Afgelopen weekend won de promovendus op bezoek bij Herentals (1-2). Herentals moet bijgevolg opnieuw naar onder kijken. Eerste achtervolger Zwarte Leeuw haalde het in eigen huis van de rode lantaarn, Kontich. Het werd 1-0. De kloof tussen de eerste en de tweede bedraagt vijf punten.

In de subtop deed De Kempen een uitstekende zaak. Het won van concurrent Nieuwmoer en komt zo samen met datzelfde Nieuwmoer en Katelijne op de derde plaats terecht. Katelijne speelde thuis 2-2 gelijk tegen staartploeg Ternesse. Wijnegem miste dan weer de kans om alleen op de derde plaats te komen. Het bleef in Vlimmeren steken op een gelijkspel.

Wuustwezel wint zespuntenmatch

Wuustwezel stond er enkele speeldagen geleden nog belabberd voor, maar ondertussen is daar verandering in gekomen. Het won namelijk de zespuntenmatch op bezoek bij degradatieconcurrent Edegem met 3-6. Edegem is voorlaatste met twintig punten, Wuustwezel is twaalfde en telt vier punten meer dan Edegem. Nog onderaan verloor Branddonk van Arendonk.

Voor het overige moet 's Gravenwezel zich eventjes geen degradatiezorgen maken na de zege bij Houtvenne.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties