De Witte: "We zijn eerste klasse waardig"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
De Witte: "We zijn eerste klasse waardig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Seth De Witte speelde zich dinsdag in de Cristal Arena in de kijker. De Lierse-middenvelder toonde zich stevig in de duels en kopte de Lispenaars halverwege de eerste helft met een rake knik voorbij Davino Verhulst op gelijke hoogte.

Herman Helleputte zette prijsschutters Jurgen Cavens en Abdel Wahed op de bank en moest het ook doen zonder de kleine en vinnige Tomasz Radzinski stellen. Daar was op de Genkse grasmat echter niets van te merken.
 
Hoofdjes omhoog
 
De Witte sloot zich daar volledig bij aan. “We hebben vandaag getoond dat deze ploeg eerste klasse waard is”, aldus de middenvelder. “Het vroege strafschopdoelpunt was voor ons een mentale opdoffer, maar we hebben ons hoofd niet laten hangen.”
 
Lierse voetbalde complexloos en creëerde zelfs de betere kansen. “Iedereen verwachtte dat we hier zouden komen verdedigen, maar dat is niet het spel van Lierse. We zijn naar hier gekomen met de intentie om goed voetbal te brengen en hebben dat ook getoond.”
 
Niet verdedigen
 
Over zes weken kan Lierse op het Lisp de poorten naar de finale van de Beker van België volledig openbeuken. Geel-zwart heeft voldoende aan een 0-0. “Maar daar gaan we zeker niet op spelen want dan krijgen we er toch eentje tegen. We gaan gewoon voetballen zoals vandaag en zien dan wel waar het schip strandt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties