Broos: 'Problemen blijven dezelfde bij Genk'

Mathias Dumarey
| 18 reacties
Broos: 'Problemen blijven dezelfde bij Genk'
Foto: © SC

Hugo Broos beleeft betere tijden in Griekenland met Panserraikos, zijn ex-club RC Genk daarentegen verkeert in woelig water. "De problemen bij Genk zijn nog altijd dezelfde als in mijn tijd", zegt de nuchtere Brabander.

Hugo Broos werd vorig jaar ontslagen bij RC Genk. "Ze schieten in België altijd op de pianist, maar het zijn anderen die eens voor de spiegel moeten gaan staan", zegt hij vandaag op Sporza. Namen noemt hij evenwel niet. "Er was indertijd geen probleem-Hugo Broos, wel een ander probleem. Dat zie je aan het feit dat er na de forse investeringen nog altijd problemen zijn."

Hugo Broos vindt dat ze bij Genk de lat niet te hoog leggen. "Als je met spelers als Tom De Mul, Stein Huysegems en Elyaniv Barda speelt, moet je de lat hoog leggen. Ik ga niet zeggen dat ze moeten mikken op het landskampioenschap, maar met dit materiaal moet je minstens Europees voetbal halen. Ik heb het destijds met veel minder moeten doen", gaat de huidige Panserraikos-trainer verder.

Is de huidige Genk-trainer Ronny Van Geneugden baas in zijn kleedkamer? "Daar heb ik absoluut geen zicht op. Hij zal wel al gemerkt hebben dat het anders is dan 17-jarigen coachen. Ik weet niet of hij moet vrezen voor zijn job, maar hoe je het ook draait of keert, de resultaten zijn het belangrijkste", besluit Broos.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties