Leverkusen bij laatste vier in Duitse beker

Jeroen Pyl

Bayer Leverkusen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Duitse beker. In eigen huis was Leverkusen met 4-2 te sterk voor Bayern München. FSV Mainz 05, Hamburger SV en Werder Bremen kwalificeerden zich al eerder.

In de Duitse titelstrijd lijkt Leverkusen zijn laatste kansen te hebben vergooid. De DFB Pokal is de laatste mogelijkheid op een prijs dit seizoen en dat inspireerde duidelijk de thuisploeg. Na een doelpuntenloze openingshelft kregen de toeschouwers in de LTU-Arena na de pauze een spektakelstuk voorgeschoteld.

Op het uur stond Bayer Leverkusen al op een ruime 3-0 voorsprong. Tranquillo Barnetta (foto), Arturo Vidal en Patrick Helmes scoorden. Bayern gaf zich echter niet gewonnen en zorgde in drie minuten voor de aansluitingstreffer na goals van Lucio en Miroslav Klose.

De totale ommekeer kwam er echter niet voor der Rekordmeister. Stefan Kiessling nam in de blessuretijd alle twijfels weg: 4-2