'Alles aan doen om KVK te laten degraderen'

Nico Wieme
| 27 reacties
'Alles aan doen om KVK te laten degraderen'
Foto: © SC

KV Kortrijk verloor op het veld van Moeskroen met 1-0 na een zeer discutabel penaltydoelpunt. Hein Vanhaezebrouck wond er na de match dan ook geen doekjes om: de KVK-coach haalde op subtiele wijze uit naar de Belgische Voetbalbond.

“Ik denk dat wij echt wel mogen terugblikken op een goede match”, verklaarde Hein Vanhaezebrouck na de met 1-0 verloren partij op het veld van Moeskroen. “Het enige spijtige is het resultaat, maar daar zijn wij zelf voor minder dan 50 procent verantwoordelijk voor.”
 
Vanhaezebrouck was absoluut niet te spreken over de wedstrijdleiding. “Het was geen penalty. Maar met wat ervoor gebeurd was, had ik het zien aankomen”, foeterde de KVK-coach. “Net voor die fout van Bram De Ly die hem rood oplevert, wordt Barbosa bijna in tweeën getrapt. Maar daar fluit de ref dan niet voor. De refs geven hun fout nooit toe en zoeken uitvluchten.’
 
“De scheidsrechters stapelen de fouten op, maar krijgen geen sancties”, vervolgde de getergde oefenmeester. “Met die mensen valt niet te praten, ze luisteren niet.”
 
Op de vraag hoeveel punten Kortrijk nog nodig heeft voor het behoud, wou Vanhaezebrouck niet antwoorden. “Daar zou ik best niet te veel uitspraken over doen. Als zij gaan horen hoeveel punten wij nodig hebben om in eerste te blijven, dan gaan zij er misschien alles aan doen om ervoor te zorgen dat wij ook die punten niet halen. Ik ga mij daar dan ook niet meer over uitspreken.”
 
Opgetekend door Michael De Nijs en Nico Wieme. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties