"Toekomst Rnic bij Anderlecht zeer onzeker"

Mathias Dumarey
| 11 reacties
"Toekomst Rnic bij Anderlecht zeer onzeker"
Foto: © SC

Speelt Nemanja Rnic volgend seizoen nog voor RSC Anderlecht? Dat is de grote vraag nadat de Serviër weer op een domme manier een rode kaart pakte vrijdag op het veld van KV Mechelen na een erg smerige tackle op Nana Asare.

Nemanja Rnic pakte dit seizoen al twee rode kaarten. De eerste was in de return van de tweede CL-voorronde op het veld van BATE Borisov waarmee hij de kleine kansen die er nog waren voor paarswit om zich te kwalificeren nog meer hypothekeerde en vorige vrijdag was het weer prijs na een drieste tackle op Mechelen-verdediger Nana Asare.

Anderlecht haalde Rnic ondanks niet slechte maar zeker ook niet uitermate lovende scoutingsrapporten. De nummer twee uit de Jupiler League haalde de Servische verdediger alsnog omdat hij toch basisspeler was bij Partizan Belgrado en vooral omdat hij transfervrij was.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was boos na afloop van de partij op Mechelen. "Blijkbaar heeft Rnic zijn les nog altijd niet geleerd. Die rode kaart was dom en weer totaal onnodig. We zullen zien of dit gevolgen zal hebben voor de toekomst", zegt hij in HNB.

In Servië bleek Rnic overigens ook geen onbeschreven blad op het vlak van het pakken van domme rode kaarten. "Ik herinner mij de halve finale van de Beker tegen Rode Ster Belgrado. Rnic werd na twintig minuten uitgesloten na een elleboogstoot. Partizan verloor vervolgens met 1-0 en kon de finale vergeten. Ook in de Europabeker tegen Otelul Galati gebeurde het al eens, maar toen kon Partizan het toch nog rechtzetten", zegt een Servische sportjournalist van de krant Kurir.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties