27ste speeldag in Jupiler Pro League

Fabian Morren
| 1 reacties
27ste speeldag in Jupiler Pro League

{mosimage}Vanavond worden zes wedstrijden afgewerkt van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League. De blikvanger is ongetwijfeld het duel tussen Anderlecht en Germinal Beerschot. Wij blikken al vooruit op de zes duels van vanavond.

Anderlecht - Germinal Beerschot

Winnen is vanvavond een must voor Anderlecht. Het team van trainer Ariël Jacobs verloor zijn leidersplaats afgelopen weekend aan Standard en nieuw puntenverlies zou sommigen binnen de club wel eens heel zenuwachtig kunnen maken. Bij Germinal Beerschot zijn er verschillende spelers met een verleden bij Anderlecht actief. Silvio Proto is zelfs nog steeds eigendom van de Brusselaars. Ook Bart Goor, Didier Dheedene en trainer Aimé Anthuenis kennen het huis. Mark De Man ook, maar hij is geblesseerd. Anderlecht kan geen beroep doen op de geblesseerde Legear, terwijl Boussoufa en Iakovenko geschorst zijn. Ook voor Kruiswijk komt de wedstrijd nog te vroeg. Germinal Beerschot recupereert Van Dooren na een schorsing.

Cercle Brugge - Moeskroen

Cercle Brugge ontvangt zaterdagavond Excelsior Moeskroen. Een wedstrijd die ei zo na niet zou gespeeld worden, aangezien les Hurlus zich serieus in de financiële nesten hebben gewerkt. Moeskroen vond op het nippertje een mysterieuze Spaanse overnemer en krijgt minstens nog één week respijt om voort te doen. Ook Cercle Brugge kampt met problemen. De groen-zwarten behaalden sinds Nieuwjaar amper 7 punten op 27 en konden als sinds de 18de speeldag de smaak van een zege niet meer smaken. Bovendien flirt coach Glen De Boeck openlijk met Racing Genk.

Racing Genk - Tubeke    

Racing Genk slikte in de laatste wedstrijden vrij veel doelpunten. Maar dat kan ook gezegd worden van Tubeke. Mogelijk krijgen we dus een spectaculaire wedstrijd. Feit is dat beide teams de drie punten broodnodig hebben. Na de nederlaag bij Standard moet Genk weer winnen om op de vierde plaats te blijven. Tubeke speelt zijn laatste troeven uit in de degradatiestrijd. Bij Genk verdringt Anele Matoukou weer naar de bank. Ederson begint mogelijk in de basis. Voorin speelt Vossen of Nemec. Die knooop is nog niet doorgehakt. Alex zit niet in de kern. Tubeke zal met een ongewijzigd elftal in vergelijking met de nederlaag tegen Westerlo aan de aftrap verschijnen. De scheidsrechter vanavond is Ed Janssen.

Westerlo - FC Dender

Westerlo heeft nog alle kansen op Europees voetbal. De club heeft ook die ambitie, maar dan zal het thuis tegen Dender wel de drie punten moeten thuis houden. Dender heeft elk punt in de degradatiestrijd hard nodig. Westerlo ziet Van Kerckhoven en Scheelen terug uit schorsing komen. Getulio, de nieuwe reservedoelman, is nog niet speelgerechtigd. Dender kan nog geen beroep doen op de geblessseerde Zukanovic. Banga hervat met de invallers.

Bergen - Lokeren

Bergen staat laatste in het klassement en zou dus dringend nog eens moeten winnen. Of heeft men de hoop in Henegouwen al helemaal opgegeven? Ook bij Lokeren draait het de laatste weken niet echt vlot meer. Het team van trainer Georges Leekens staat wel nog steeds in de linkerkolom. Bergen trok voor deze wedstrijd op afzondering in Casteau. Kevin Oris is geblesseerd en Diane geschorst. Bij Lokeren geraakt Strul niet speelklaar. Bouabe neemt wellicht zijn plaats in. Carevic keert terug in de basis. Hij vervangt de geschorste Camara.

Roeselare - KV Mechelen

Zowel Roeselare als KV Mechelen behaalden de voorbije enkele knappe resultaten. KV Mechelen is ondertussen gered en kan zich volledig concentreren op de beker. Roeselare zit nog volop in de degradatiestrijd. De West-Vlamingen moeten het stellen zonder de geschorste Ten Heuvel. Hij wordt allicht vervangen door Dequevy. KV Mechelen kan weer beroep doen op Kristof Imschoot, die terugkeert uit schorsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties