De Boeck in nauwe schoentjes

Nico Wieme

Cercle heeft tegen Moeskroen zijn vierde opeenvolgende nederlaag geleden. De Bruggelingen kenden een wervelende start, maar een doelpunt van Christoph Lepoint sneed hen de adem af.

Goede start thuisploeg
Glen De Boeck zette voor dit belangrijke treffen tegen Moeskroen zijn twee spelmakers Stijn De Smet en Thomas Buffel op de bank. Dat belette Cercle niet om er van in het begin stevig in te vliegen. Na vijf minuten verscheen Oleg Iachtchouk na een mooi één-tweetje met Honour Gombami alleen voor Jan Slovenciak. Het schot van de Oekraïner kon nog net door een Moeskroenverdediger worden afgeblokt. Hetzelfde gebeurde met de rebound van Tony Sergeant.

Cercle weer op achterstand
Op de negentiende minuut kreeg de thuisploeg plots een koude douche. De eerste gevaarlijke actie van de bezoekers was meteen raak. Gonzague Vandooren speelde zich mooi vrij op links, zette voor naar Christophe Lepoint en die versloeg in twee keer Bram Verbist. De reactie van groen-zwart liet niet lang op zich wachten. Twee minuten na de openingstreffer legde Iachtchouk een voorzet van Dominic Foley mooi dood op zijn borst en knalde keihard naar doel. De bal werd centimeters voor de lijn weggekegeld door een verdediger.

Controle Moeskroen
Nadien viel het spel wat stil. Moeskroen nam iedere gelegenheid te baat om tijd te winnen en Cercle kreeg de motor niet meer in gang. De thuisploeg ontsnapte vijf minuten voor de rust zowaar aan de 0-2 toen Bassalia Sakanoko in de rug van Denis Viane alleen op Verbist afging. Het schot van de Ivoriaan belandde echter in het zijnet. Kort daarop zoefde een plaatsbal van Iachtchouk centimeters over de rechterbovenhoek van het Moeskroendoel.

Hulpeloos Cercle
Aan het begin van de tweede helft bracht De Boeck dan toch Thomas Buffel (foto links) in de ploeg. De Cerclemiddenvelder knalde meteen in de handen van Slovenciak. Een hulpeloos Cercle had het moeilijk met de goede organisatie van Moeskroen en kwam niet echt meer aan uitgespeelde kansen. Iachtchouk was de enige die nog eens op doel besloot, maar zonder succes. Slovenciak beleefde een rustige avond. De Slovaakse doelman moest zich nauwelijks onderscheiden.

Eindelijk kansen
In het wedstrijdslot versierde de thuisploeg plots wel wat kansen. Eerst kon Kanu zich doorzetten in het strafschopgebied, maar de Braziliaan verloor het overzicht en paste de bal in niemandsland. Kort daarop een identieke situatie, maar nu zat een Moeskroenverdediger er goed tussen. Uiteindelijk belandde de bal via Buffel bij Iachtchouk die over knalde. In blessuretijd moest Slovenciak dan toch eens uitpakken met een save op een harde knal van alweer Iachtchouk. Meteen het laatste wapenfeit van de avond.