'Vandereycken heeft arrogantie van betweter'

Nico Wieme
| 14 reacties
'Vandereycken heeft arrogantie van betweter'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

René Vandereycken zag zaterdag als enige België een goede wedstrijd spelen tegen Bosnië Herzegovina. Volgens psycholoog Willy Musschoot voelt de bondscoach zich momenteel onbegrepen door iedereen.

Mocht René Vandereycken (foto boven) topmanager in een bedrijf zijn, dan was zijn liedje wellicht al uitgezongen. “Topmanagers die niet voor rede vatbaar zijn worden afgedankt of op de vingers getikt door de raad van bestuur”, aldus Willy Musschoot.
 
De psycholoog van opleiding wil Vandereycken nog net niet terminaal dom noemen, maar verwijt hem wel een gebrek aan emotionele intelligentie. “Luisteren en empathie zijn bij hem niet zo sterk ontwikkeld, vrees ik. Dat merk je aan de reacties van Wesley Sonck en Steven Defour, die hun woorden inslikken. Ze zullen bang zijn dat hij zich revancheert en hen niet meer opstelt”, beweert Musschoot in HLN.
 
Veel verandering in zijn houding moeten we van onze bondscoach niet verwachten. “Om te veranderen, moet je eerst inzien dat je verkeerd bent. Hij lijkt het oprecht te menen als hij zegt dat de Rode Duivels goed speelden. Als hij de kranten en commentaren heeft gelezen, is de kans groot dat hij zich nu onbegrepen voelt. In duidelijke termen is de wereld tegen hem. En hoe feller je tegen zijn mening ingaat, hoe meer hij zijn eigen gelijk zal willen halen.”
 
Musschoot is van mening dat Vandereycken niet flexibel genoeg is in zijn denken. “Zelfs toen duidelijk werd dat zijn strategie tegen Bosnië niet werkte, bleef hij eraan vasthouden, tegen beter weten in. In het bedrijfsleven moet je je ook kunnen aanpassen als het slecht gaat of je een belangrijke pion kwijtraakt. Vandereycken heeft eerder de arrogantie van een betweter.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties