Gerd Hermans: " Strijden tot de laatste snik"

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Gerd Hermans: " Strijden tot de laatste snik"
Foto: © SC

Zaterdagavond ontvangt Standaard Wetteren leider KV Woluwe-Zaventem. De clash tussen de twee seizoensrevelaties of, met andere woorden, de beste aanval staat tegenover de beste verdediging.

Één punt is de voorsprong van Woluwe-Zaventem op zijn eerste achtervolger Wetteren. Winst of verlies kan van groot belang zijn in deze rechtsreekse confrontatie tussen de overgebleven titelkandidaten. Gerd Hermans, verdediger van Woluwe-Zaventem, is alvast klaar voor het misschien wel beslissende duel in de titelstrijd.

“Het zal geen makkelijke klus worden in Wetteren. Zij zijn moeilijk te kloppen omwille van hun trefzekerheid,  61 doelpunten is immers niet niks. Daar staat wel tegenover dat wij nog maar 16 tegengoals te slikken kregen en kunnen uitgaan van onze goede verdedigende organisatie.”

Winst voor de Brabanders kan van goudwaarde zijn. Na het komende weekend resten er immers nog maar drie speeldagen.

“ De wedstrijd kan een sleutelmatch worden als wij winnen. Dan tellen wij, op drie speeldagen van het einde, vier punten voorsprong. In het geval dat Wetteren de volle buit haalt, nemen zij de leiding over met twee punten voorsprong. Zelf zitten wij in vorm door zes opeenvolgende overwinningen. Wetteren lijkt, net zoals het hele seizoen, heel regelmatig, vlot scorend en dus goed op dreef. Toch denk ik dat de strijd na dit weekend nog niet zal gestreden zijn.”

Volgens de verdediger is er wel één eigenschap wat beide clubs zo sterk maakt.

“Ik denk dat we mogen stellen dat er zaterdag twee ploegen op het veld zullen staan die zowel op als naast het veld een echt team vormen. We rusten op samenhorigheid en we vechten voor elkaar op het veld. Misschien is het net dat wat bij de andere clubs momenteel ontbreekt.”

Beide ploegen verdienen na een schitterend seizoen de titel. Er kan echter maar één club de beste zijn en de titel binnenrijven. In Zaventem beseft men maar al te goed dat men tot het uiterste moet gaan om dit doel te bereiken.

“Beide clubs spelen een goed en regelmatig seizoen. Het zal hoe dan ook spijtig worden voor de ploeg die er naast grijpt, want beiden verdienen de titel. Wij zullen alvast strijden tot de laatste snik. We zijn immers nog niet vergeten hoe we eind vorig seizoen in vierde klasse met gelijke punten op de eerste plaats eindigden en toch geen kampioen werden door één gewonnen wedstrijd minder. De verdiende promotie kwam er uiteindelijk toch via de eindronde.”

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties