Het weekend in cijfers: 10, 63 en 96

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Het weekend in cijfers: 10, 63 en 96
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er werd dit weekend slechts 18 keer gescoord, Germinal Beerschot pakt 0 op 9 en AA Gent nadert tot op 4 punten van Club Brugge. Dat wist u uiteraard allemaal. Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zetten de andere cijfers van het weekend voor u op een rij.

1 – Zulte Waregem wist zaterdag voor de eerste keer te winnen op het veld van Germinal Beerschot. In de vorige drie partijen speelde het twee keer gelijk en ging het één keer de boot in.
 
3 – Het aantal Belgen dat bij Lokeren op het westrijdblad stond. Olivier Doll was de enige die aan de partij tegen Standard mocht beginnen. Beloftevolle aanvaller Stijn De Wilde mocht in de tweede helft invallen.
 
4 – Pieterjan Monteyne (foto) werd zaterdag gepromoveerd tot kapitein bij Germinal Beerschot. Het is al de vierde speler die dit seizoen de aanvoerdersband bij De Ratten mag dragen. Kapitein en onderkapitein Kurt Van Dooren en Daniel Cruz namen geblesseerd plaats in het dokterskabinet. Wim De Decker zat op de gele strafbank.
 
6 – Tubeke en Bergen zijn gedoemd om te degraderen. Samen sprokkelden ze in de terugronde zes punten. Geen enkele andere ploeg presteert zo slecht.
 
10 – De promovendus pakt niet alleen bitter weinig punten, het verliest ook veel wedstrijden. Tien keer op rij maar liefst. En zo gaat Tubeke toch de geschiedenisboeken in, want alleen Sporting Hasselt, Antwerp en Beveren deden dit al voor. Volgende week alleen leider?
 
13 – Een goede kampioen start bij een goede verdediging. De Rouches hielden tegen Lokeren voor de dertiende keer de nul.
 
16 – De magere puntenoogst van Racing Genk na de winterstop. De Limburgers presteren ondermaats en riskeren naast Europees voetbal te grijpen.

32 - Bertrand Laquait en Mark Volders stonden zaterdag tegenover elkaar. Beide doelmannen vieren op paasmaandag hun 32ste verjaardag.
 
45 – Serge Gumienny had zich blijkbaar voorgenomen om AnderlechtClub Brugge niet uit de hand te laten lopen. Na amper 45 seconden toonde hij het eerste gele karton al aan Jelle Van Damme. Een kleine minuut later kreeg ook Karel Geraerts geel.
 
63 – De 63-jarige Jules Verriest gaf zaterdag de aftrap voor Cercle Brugge – Tubize. Het groen-zwarte boegbeeld maakte blijkbaar indruk. Bij een 1-1-stand toonden de Cercle-supporters hun ongenoegen over het vertoonde spel en scandeerden ze de naam van Verriest.
 
76 – Club Brugge speelde zeer slecht op Anderlecht. Blauw-zwart versierde na 76 minuten zijn eerste hoekschop. Het was meteen ook de laatste.
 
96 – Als we spreken over in het gaatje winnen, dan kan Dender ervan meespreken. David Destorme knalde in de 96ste minuut een strafschop tegen de netten.
 
110 – Cercle Brugge vierde tegen Tubeke zijn 110de verjaardag. Voor de gelegenheid boekte Cercle nog eens een zege. Dat was al van 16 januari geleden in de competitie.
 
150 – De magere opkomst van de supporters van Zulte Waregem op het Kiel. De jongens van Francky Dury maken nochtans kans op een ticket voor Europa.

708 - Bassalia Sakanoko wil het blijkbaar tot vaste waarde schoppen in deze rubriek. Na 708 speelminuten wist hij nog steeds niet te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties