Analyse Wolfsburg nu echt alleen leider

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg nu echt alleen leider

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wolfsburg nam vorige week de leiding over van Hertha BSC. Tot voor afgelopen weekend had het nog evenveel punten als Hamburger SV, maar daar kwam zaterdag en zondag verandering in. Onderaan deed vooral Gladbach een slechte zaak.

Wolfsburg alleen leider

Leider Wolfsburg was zaterdag op bezoek in Gladbach. De thuisploeg bood aardig weerwerk, maar ging uiteindelijk nipt ten onder. Zo werd Wolfsburg ook de grote winnaar bovenaan. HSV bracht zijn moeilijke uitwedstrijd op zondag namelijk niet tot een goed einde. Het verloor met het kleinste verschil bij Stuttgart. Ook Hertha BSC ging de boot in. Dat gebeurde ietwat verrassend bij Hannover.

Wolfsburg heeft nu drie punten meer dan HSV en Bayern München. De regerende landskampioen speelde de slechte prestaties van de afgelopen weken van zich af tegen Frankfurt en won met 4-0. Bayern wipt daardoor ook over Hertha BSC. De hoofdstedelingen tellen vijf punten minder dan Wolfsburg.

Stuttgart maakt de top-5 compleet. Het volgt op zes punten van leider Wolfsburg en maakt eigenlijk dus nog kans op de titel.

Gladbach doet slechte zaak

Dante Bonfim scoorde dan wel zijn eerste goal voor Gladbach, maar het bracht weinig op. BMG ging ten onder tegen leider Wolfsburg en deed zo een slechte zaak in de strijd om het behoud. Cottbus won namelijk het degradatieduel tegen Bielefeld en beent Gladbach bij op de zestiende plaats. Bielefeld heeft nog een puntje meer dan dat tweetal.

Hannover won, zoals eerder vermeld, van Hertha en deed zo samen met Bochum een schitterende zaak. Bochum won namelijk op bezoek bij het uitgebluste Hoffenheim en neemt bijgevolg een voorsprong van vijf punten op Gladbach en Cottbus.

Karlsruhe kan zich dan weer maar best voorbereiden op een jaartje tweede Bundesliga. Na verlies bij Schalke lijkt het behoud niet meer realiseerbaar.

Ten slotte waren er nog twee wedstrijden waar niet al te veel meer op het spel stond. Dortmund won thuis van Köln terwijl Leverkusen en Werder Bremen de punten netjes verdeelden. Leverkusen kon sinds de start van 2009 nog niet winnen in zijn tijdelijke thuishaven te Düsseldorf.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties