Given: "Wij zijn Chelsea niet"

mathieu goedefroy
| 0 reacties
Given: "Wij zijn Chelsea niet"
Foto: © SC

Manchester Citydoelman Shay Given heeft zijn visie gegeven op de resultaten van de club. Hij deed daarbij vooral een oproep naar de fans tot het oefenen van geduld, maar zegt ook dat hij ervan overtuigd is dat City een grote club wordt.

Na de recente nederlagen tegen Hamburg (UEFA Cup) en Fulham (Premier League) vond de doelman van City de tijd rijp om via de website van het PFA (Professional Football Association) zijn visie op de gang van zaken te geven.  Volgens Shay Given (foto) moet er vooral meer geduld geoefend worden. Trainer Mark Hughes moet rustig de tijd krijgen om het elftal naar zijn beeld te bouwen. 

Ook is Given zeer optimistisch over de toekomst: "Binnen enkele jaren zal het een eer zijn om bij de werking van een club als City betrokken te worden. Maar Rome is ook niet op één dag gebouwd."

Terwijl het geld van investeerders City rijker heeft gemaakt dan het ooit had kunnen dromen, worden de verwachtingen alsmaar hoger. "Mensen gaan ervan uit dat wij automatisch in de top zes thuishoren, enkel en alleen omdat we plots tot de rijkste clubs ter wereld behoren." 

De bijna 33-jarige Ier verwijst vervolgens naar die andere schatrijke club: "We worden vergeleken met Chelsea, maar zo'n vergelijking is fout. Toen Chelsea financiële injecties begon te krijgen van Roman Abramovitsj waren zij al top vier waard."

"Het aantrekken van enkele spelers volstond om van hen kampioenen te maken. Bij ons zal zo'n transformatie langer duren. Iedereen is ongeduldig. Voor sommige mensen hadden we gisteren al aan de top moeten staan, maar we moeten met het nodige geduld de funderingen leggen voor een toekomstige topploeg", aldus Given nog. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties