Anthuenis: "Nog één wedstrijd winnen"

Steurbaut Kersten
| 29 reacties
Anthuenis: "Nog één wedstrijd winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot boekte in de voorbije drie wedstrijden 0 op 9 en kan best zo snel mogelijk punten sprokkelen als het de kloof met de degradatieploegen staande wil houden. Aimé Anthuenis blijft er rustig onder.

“Het volstaat om nog één wedstrijd te winnen om helemaal zeker te zijn van het behoud”, analyseert de Kielse coach in HNB. “Er volgen na Lokeren nog thuiswedstrijden tegen Club Brugge en KV Mechelen en verplaatsingen naar Moeskroen en Tubeke. Daar kunnen we iets pakken.”

 

Anthuenis moet dat voorlopig met een beperkte spelersgroep doen. “Eigenlijk hebben wij slechts twaalf, dertien volwaardige basisspelers. Ik moet dus jongeren aan de kern toevoegen. Dat is echt uit pure noodzaak. Met een volledige kern kwamen we nu zeker niet in de problemen.”

 

Vanavond keert Anthuenis terug naar ‘zijn’ Lokeren. “Het blijft een ploeg met diverse nationaliteiten die vooral steunt op een stevige verdediging. En Copa is aan een schitterend seizoen bezig. Ze hebben niets meer te winnen of te verliezen, maar hun Servische coach zal zich wel willen bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties