Ceulemans: "Geen Europees? Dat is logisch"

Ceulemans: "Geen Europees? Dat is logisch"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo kan na de puntendeling van Racing Genk en AA Gent een uitstekende zaak doen met het oog op Europees voetbal. Dan moet het echter wel winnen van Anderlecht. Trainer Jan Ceulemans blijft bescheiden.

“Het is logisch als wij naast Europees voetbal grijpen”, zegt Ceulemans in HNB. “Tien jaar geleden speelden er vijf of zes ploegen Europees. Nu is het ieder jaar moeilijker. Maar als we pas op de laatste speeldag naast Europa grijpen, is dat uiteraard een ongelooflijke ontgoocheling.”

 

Voor Ceulemans is het seizoen al meer dan geslaagd. “Het is nog nooit gebeurd dat we op vijf matchen van het einde op drie punten van Europees voetbal stonden. Je mag ook niet vergeten dat we aan een nieuwe ploeg moesten bouwen na het vertrek van Marc Wagemaekers, Bernt Evens, Nabil Dirar en Bart Van den Eede.

 

Stap naar boven

Westerlo is al jarenlang een stabiele club die nooit in de problemen raakt. De Caje wil echter ook eens een stapje hogerop zetten. “Je kan alleen bouwen als je je beste spelers houdt. Als je echt iets wil bereiken, moet je een jaar of twee proberen tot aan de grens van het toelaatbare. Als ze met geld komen voor Jaime Ruiz, dan is hij weg. We zitten nu ieder jaar met een spaarpot. Herman Wijnants kent mijn mening, maar ik maak de keuzes niet.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties