Ceulemans: "Anderlecht speelt op kampioensniveau"

De Nijs Michael
| 2 reacties
Ceulemans: "Anderlecht speelt op kampioensniveau"
Foto: © SC

Anderlecht zakte met het nodige wantrouwen af naar Westerlo, maar de Brusselaars speelden er bijzonder volwassen en kaapten oververdiend de drie punten weg in 't Kuipje. "We hebben de wet van de sterkste ondergaan", beseft Westerlotrainer Jan Ceulemans.

"We hebben tegen een Anderlecht op kampioensniveau gespeeld", analyseert Ceulemans in GvA. "Zij speelden geconcentreerd én georganiseerd. Alles hebben wij eraan gedaan om hen te kraken, maar het bleek gewoon niet genoeg. We hebben de wet van de sterkste ondergaan, maar een schande is dat niet."
"Zolang het maar 0-1 blijft, hoop je wel. We hebben dan ook nog alles op alles gezet", vervolgt de oefenmeester. "Tomou én Dekelver in de strijd gegooid, maar het ging gewoon niet. Een punt was ook gevleid geweest. Er was maar één verdiende winnaar."

Toch weigert Ceulemans om de strijd om Europa al te staken. "We moeten gewoon verder doen. We geven Europa niet op", klinkt het strijdvaardig. "In voetbal is alles mogelijk. Juist daarom zullen we blijven strijden tot de laatste snik. Europa is slechts een kwestie van punten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties