Sampdoria schakelt Inter uit

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Na vier seizoenen Roma - Inter krijgt de Coppa Italia met Lazio - Sampdoria eens een andere finale. Nadat Lazio gisteren Juventus uitschakelde, kon Inter de scheve situatie vandaag niet meer rechtzetten.

De heenwedstrijd in Genua was op 3-0 geëindigd, dus Inter moest vanaf het begin aanvallen. Toch namen de bezoekers de beste start. Julio Cesar moest redding brengen op een inzet van Sammarco.

Het geloof in een goede afloop groeide in de 27e minuut, toen Ibrahimovic met een vluchtschot voor 1-0 zorgde. Inter ging meer drukken en Ibrahimovic raakte de paal. Cruz kopte maar net naast. Sampdoria was blij met de 1-0 aan de rust.

Na de pauze bleef Inter proberen, maar dat leidde tot bitter weinig doelgevaar. Een alomtegenwoordige Ibrahimovic deed hard zijn best, maar zelfs hij vond geen opening. Aan de overkant was Cassano razend gevaarlijk: hij slalomde door de verdediging, maar vond een uitstekende Julio Cesar op zijn weg.

In de extra tijd werd een zenuwachtige Materazzi nog van het veld gestuurd.

De finale vindt plaats in Rome op 13 mei.