Jos Vaessen zondag in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 8 reacties
Jos Vaessen zondag in Studio 1
Foto: © SC

Zondag in Studio 1 blikt Peter Vandenbempt terug op de 32ste speeldag van de Jupiler Pro League. Gunther Schepens en Gilles De Bilde zijn de kenners aan tafel. Het drietal kijkt aandachtig naar Racing Genk-Kortrijk en Tubeke-Anderlecht.

Na de wedstrijd in Genk zakt gedelegeerd bestuurder Jos Vaessen af naar de studio. Hij maakt de balans op van zijn ploeg dit seizoen.

Drie jaar geleden trad Vaessen af als voorzitter van KRC Genk. Hij noemde de transfer van Steven Defour naar Standard 'de meest oncorrecte transfer uit de Belgische geschiedenis' en wilde niet langer op het voorplan van de keiharde voetbalwereld meedraaien. Maar de voetbalpassie van de flamboyante zakenman kruipt waar ze niet gaan kan. Momenteel leidt hij de raad van beheer bij Racing Genk en hij laat zich nu en dan nog eens onaangekondigd opmerken met een straffe uitspraak. Na de transfers van Tom De Mul en Stein Huysegems dit seizoen verkondigde Vaessen dat Genk moest meedoen voor de top drie. De Limburgers staan op dit moment 'slechts' op de vijfde plaats in het klassement, maar ze haalden wel de bekerfinale. Zondag komt Peter Vandenbempt te weten of Jos Vaessen nu een tevreden man is.

Zondag om zes uur krijgt Racing Genk met KV Kortrijk bezoek uit de andere kant van Vlaanderen. De man in de kijker bij de bezoekers is Hein Vanhaezebrouck, de nieuwe trainer van Racing Genk voor volgend seizoen. Met slechts drie speeldagen te gaan, lijkt de overstap vlakbij, maar Vanhaezebrouck kan nog niet op zijn lauweren rusten. Kortrijk pakte in de laatste twaalf wedstrijden amper vier punten en staat nog maar één schamel puntje boven de eindrondeplaatsen.

De laatste wedstrijd van het weekend is Tubeke - Anderlecht. Vorige week zondag was er even onrust bij de Brusselaars toen Mbark Boussoufa bij een identiteitscontrole in een Marokkaans eethuisje door de politie werd opgepakt. Uiteindelijk bleek er geen vuiltje aan de lucht te zijn, zodat paarswit dit weekend weer op zijn goudhaantje kan rekenen voor de titelstrijd. Tegen de voorlaatste in de stand mag Anderlecht in principe geen punten laten liggen. Tubeke is bij verlies mathematisch zeker van tweede klasse.

Dokter Sokker verhuist deze week naar Wallonië. De collega's van Studio 1 op RTBF geven hun ongezouten mening over de Rode Duivels en de ideale bondscoach. En in Binneuh! halen Leo Van der Elst en zijn voetbalkameraden nog eens het onderste uit de kan voor een nieuwe quizvraag.

Studio 1, zondag 3 mei om 23u05 op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties