Bondsvoorzitter: "Komst Advocaat snel afronden"

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Bondsvoorzitter: "Komst Advocaat snel afronden"
Foto: © SC

Dick Advocaat wordt voor 90 procent zeker de nieuwe bondscoach van België. François De Keersmaecker (foto), de bondsvoorzitter, wil de komst van de Nederlander binnen de twee weken afronden.

Dick Advocaat zal van de Belgische voetbalbond (KBVB) een contract krijgen tot en met het EK 2012 dat in Polen en Oekraïne wordt georganiseerd. François De Keersmaecker, de bondsvoorzitter, is zeer tevreden dat de Nederlander kon gestrikt worden.

"Een trainer van zijn kaliber leek me onbereikbaar. In het eerste gesprek dat we met Advocaat hadden, bleek echter dat hij een leeftijd had bereikt waarop hij weer een job wilde dichter bij huis en dat hij niet meer de wekelijkse stress van een clubcoach wilde", aldus De Keersmaecker in HLN. Advocaat is ondertussen 62 jaar oud.

"Advocaat wilde zijn trainerscarrière weer een nieuwe wending geven. Hij wilde daartoe een financiële inspanning doen maar ik wil zeker ook beklemtonen dat de KBVB dat ook heeft gedaan. Je moet dit zien als een positief signaal naar de supporters, de spelers en de sponsors", gaat de bondspreses verder.

De Keersmaecker vindt dat de Nederlander het beste profiel heeft. "Hij is niet alleen een grote naam, maar ook de trainer die we nu nodig hebben. Hij kan jongeren enorm motiveren en zijn palmares is ronduit indrukwekkend te noemen. Ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd was. Als we hem kunnen binnenhalen, noem ik dat toch een serieuze krachttoer voor België. Hopelijk kunnen we de zaak binnen de veertien dagen afronden. Dat is niet om over de centjes na te denken, want dat is al in kannen en kruiken", besluit De Keersmaecker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties