Germinal Beerschot stuurt 16-jarige Kaminski de wei in

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Germinal Beerschot stuurt 16-jarige Kaminski de wei in

Germinal Beerschot stuurt vanavond de 16-jarige doelman Thomas Kaminski de Tubeekse wei in. “Ik ben blij met deze kans.”

Een debuut in eerste klasse is het niet voor Kaminski. De blonde doelman, negen maal in doel bij de nationale ploeg onder 17, mocht vorige week tegen KV Mechelen na de applausvervanging van Silvio Proto al twee minuten van het grote werk proeven. In het Stade Leburton zal Kaminski echter 90 minuten tussen de palen staan.


Geen zenuwen

 

“Het was echt onverwacht”, blikt hij in HNB nog even terug op vorige week. “Ik was ook niet op de hoogte gebracht. Vanavond wordt het echt speciaal. Een volledige wedstrijd tegen mijn ex-club. Ik ben blij met deze kans, maar absoluut niet zenuwachtig.”

 

Na drie seizoenen voor Tubeke en eentje voor AA Gent kon Kaminski voor Arsenal kiezen. Hij gaf echter de voorkeur aan Germinal Beerschot. “De interesse was concreet, maar niet realistisch. Er waren zoveel doelmannen dat je misschien de achtste of negende in de rij was.”


Nummer één

 

“Ik ben blij dat ik voor Germinal Beerschot heb gekozen. Ik heb hier al veel geleerd en hoop zoveel mogelijk mee te trainen met de A-kern. Misschien kan ik ooit de nummer één van Germinal Beerschot worden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties