Testwedstrijden beslissen over titel

Anthony Van der Planken
| 39 reacties

Testwedstrijden zullen uitsluitsel moeten brengen over de titel. Zowel Anderlecht als Standard wonnen hun wedstrijden en eindigen gelijk.

Anderlecht won vrij vlot op het veld van Racing Genk. Boussoufa en Wasilewski maakten de doelpunten.

Zo vlot het ging voor Anderlecht, zo spannend was het in Gent. De Buffalo's waren in de eerste helft de betere ploeg, maar gingen na een penalty van Witsel met een achterstand de kleedkamers in. Standard trok terug in de tweede helft en keeg bijna het deksel op de neus want Gent kreeg in de blessuretijd nog een penalty. Bolat (foto) ontpopte zich tot de grote held door de strafschop van Ruiz te stoppen.
Standard en Anderlecht moeten zo in testwedstrijden uitmaken wie kampioen wordt.

Door de nederlaag van Gent werd Club Bugge toch nog derde. Blauw-zwart klopte thuis Moeskroen met 4-1.

Ook in Kortrijk werd er gevierd. De West-Vlamingen verzekerden het behoud door met 1-3 te winnen op Westerlo. Concurrent Dender verloor tegelijkertijd met 1-2 van Charleroi. Zij moeten zich in de eindronde zien te redden.

Tubeke nam in stijl afscheid van eerste: 1-0 tegen Germinal Beerschot. Zulte Waregem eindigt als vijfde na een 3-0 zege tegen Bergen. Cercle Brugge ten slotte won uit bij Roeselare met 1-2.