CL: Een voetbalmenu voor fijnproevers

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
CL: Een voetbalmenu voor fijnproevers
Foto: © SC

Onder een stralend zonnetje maakt Rome zich op voor een eindstrijd van de Champions League die iedere voetballiefhebber doet likkebaarden. Barcelona versus Manchester United. De wereld stuurt zijn voetbaliconen naar Italië.

Kersten Steurbaut in Rome




De UEFA Cup-finale tussen Werder Bremen en Shakhtar Donetsk vorige week woensdag in Istanbul was niet meer dan een kleine amuse gueule. Vanavond serveren FC Barcelona en Manchester United in een historisch kader, het Stadio Olimpico in Rome, een voetbalmenu voor fijnproevers.


Topaffiche

 

Een betere finale had inderdaad niemand durven dromen. Barça voetbalt al een heel seizoen op een andere planeet en liet al menig tegenstander sterretjes zien. Zo kreeg Bayern München in de kwartfinale in Camp Nou in 45 dolle minuten vier doelpunten om de oren. Real Madrid werd later in eigen huis met 2-6 vernederd en definitief uit de titelstrijd geslagen.

 

De blaugranas kenden echter ook wat meeval en kropen in de halve finale tegen Chelsea door het oog van de naald. Na een bewogen wedstrijd op Stamford Bridge knalde Andres Iniesta Barcelona pas in de toegevoegde tijd richting Rome.

 

Het voetbal van titelverdediger Manchester United is misschien van een aardser niveau dan het Catalaanse tiqui-taca, maar Sir Alex Ferguson predikt aanvallend en attractief voetbal. In de halve finales werd Arsenal tweemaal overvleugeld. Met de 0-3 van Cristiano Ronaldo in het Emirates Stadium als kers op een rijkgevulde taart.


Messi vs. Ronaldo

 

De clash tussen Barça en Man U is niet alleen een confrontatie tussen de twee best voetballende ploegen op aarde, maar ook eentje tussen de grootste artiesten van de groene grasmat: Lionel Messi versus Cristiano Ronaldo betreden vanavond als twee oppergladiatoren de Romeinse voetbaltempel.

 

“Het zijn twee uitmuntende spelers”, beseft Sir Alex Ferguson. “Twee moedige jongens die altijd willen aanvallen en zich niet door het minste uit hun lood laten slaan. Het is rechtstaan en meteen weer doorgaan.”

 

Barça-verdediger Carles Puyol relativeert de strijd tussen de twee voetbalpoëten. “We moeten ons niet fixeren op Cristiano Ronaldo, maar Manchester United bekijken als een hele ploeg. Het gevaar kan van overal komen. Drie jaar geleden wonnen wij de Champions League finale dankzij een doelpunt van verdediger Belletti.”


Ballon d’Or

 

Messi en Cristiano Ronaldo zijn ook de twee topkandidaten om de Ballon d’Or, de trofee voor de beste voetballer ter wereld, in de wacht te slepen. “Deze wedstrijd zal niet beslissend zijn”, denkt de Portugees. “Maar wie wint heeft een grote kans om ook die prijs in de wacht te slepen.” (GV)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties