Rode Duivels spelen gelijk op Kirin Cup

Fabian Morren
| 29 reacties

De Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd op de Kirin Cup niet kunnen winnen. België speelde 1-1 gelijk tegen Chili. Zondag spelen de Belgen tegen Japan.

In het eerste kwartier waren er geen kansen. Bij het eerste, echte gevaar was het meteen raak. Kevin Roelandts, die zijn debuut maakte in het shirt van de Rode Duivels, scoorde meteen. Mujangi-Bia kopte de bal door en de speler van Zulte Waregem trapte via het been van doelman Pinto binnen.

Na het doelpunt zakten de Belgen weg en nam Chili de wedstrijd volledig in handen. Dat werd al snel beloond met de gelijkmaker. Eerst redde Stijnen nog een knap schot van Paredes, maar even later trapte Gary Medel van dicht bij wel binnen.

Ook nadien bleven de Chilenen gevaarlijk. Een kopbal van Paredes ging vlak voor de rust maar nipt over. Na de rust kregen de Belgen eindelijk nog eens een goeie kans. Mujangi Bia stuitte op doelman Manuel Pinto. Ondertussen had interim-bondscoach Frank Vercauteren Ritchie De Laet in de ploeg gebracht. De verdediger van Manchester United zette een sterke prestatie neer.

Chili drong nog enkele keren aan, maar Stijnen hield in de tweede helft zijn netten schoon. Ook de Belgen kwamen, vooral onder impuls van Mujangi-Bia, nog dicht bij de 1-2. Zo werd een schot van Mujangi-Bia gepareerd door Pinto en kon ook een kopbal van De Laet de Chileense doelman niet verschalken.