Van Damme: "Dit is te belachelijk voor woorden"

De Nijs Michael
Van Damme: "Dit is te belachelijk voor woorden"
Foto: © SC

Anderlecht en Standard zijn al tientallen jaren gezworen vijanden en dat zal de komende jaren niet verbeteren. Zeker niet nu Standardspeler Oguchi Onyewu een klacht heeft ingediend tegen Anderlechtverdediger Jelle Van Damme.

Volgens Onyewu heeft Van Damme meermaals "dirty monkey" (vuile aap) tegen hem gezegd tijdens de geladen testmatchen tussen Anderlecht en Standard. "Hij vindt dat het zijn plicht is om klacht in te dienen", legt advocaat Dupont in HBvL. "Het is niet belangrijk of Van Damme al dan niet een racist is. Wel cruciaal is het feit dat er nog steeds racistische taal wordt gebruikt op een voetbalveld en dat het de bedoeling is om spelers te kwetsen."

"Oguchi wil eraan meehelpen om dit gedrag te bannen uit het voetbal", voegt de advocaat van de Amerikaanse international er nog aan toe. "Veel andere Afrikaanse spelers zijn minder bekend, maar worden ook beledigd op het terrein. Oguchi doet dit voor hen."

Jelle Van Damme, die staalhard blijft onkennen dat hij een racist is, kan alvast niet lachen met de juridische stappen tegen zijn persoon. "Ik weet dat hij een klacht heeft ingediend, maar ik ga me er niet mee bezighouden", reageert de Rode Duivel. "Dit is te belachelijk voor woorden. Of ik mijn advocaat de zaak dan zal laten afhandelen? Het interesseert me gewoon niet." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties