Engelaar is gegeerd wild

Jimmy Wouters
| 14 reacties
Engelaar is gegeerd wild
Foto: © SC

Schalke 04 wil graag afscheid nemen van Orlando Engelaar. De Nederlander, die in Duitsland uitgroeide tot de flop van het jaar, kan echter wel rekenen op de belangstelling van enkele Nederlandse clubs.

Schalke 04 betaalde afgelopen jaar ruim 6 miljoen euro aan Twente voor de 29-jarige middenvelder. In Gelsenkirchen kon Engelaar zich echter nooit doorzetten en groeide er uit tot een absolute miskoop. Schalke wil dan ook zo snel mogelijk van hem af.

Een grote gegadigde is PSV. Volgens de Telegraaf is de Eindhovense club financiëel niet machtig genoeg om hem definitief over te nemen. PSV zou daarom Schalke een huurconstructie voorgesteld hebben.

Bild linkt Engelaar dan weer aan Ajax. Martin Jol wou Engelaar vorig jaar al naar HSV halen en zou hem nu ook graag bij Ajax zien spelen. Dankzij de verkoop van Thomas Vermaelen aan Arsenal, zou Ajax in elk geval geld genoeg hebben om Engelaar definitief over te nemen.

Het enige struikelblok zullen de looneisen van de speler zijn. Volgens Bild strijkt Engelaar bij Schalke een jaarsalaris op van ruim 2 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties