Groep 6: Engeland haalt zwaar uit

Jimmy Wouters

In groep 6 heeft Engeland zwaar uitgehaald tegen Andorra. Op Wembley werd het maar liefst 6-0. In de andere wedstrijd versloeg Oekraïne Kazachstan met 2-1.

Engeland - Andorra: 6-0

Andorra was op Wembley geen partij voor Engeland. De ploeg van Fabio Capello won met 6-0 en verdeelde de doelpunten netjes over beide helften.

Wayne Rooney kreeg de eer om de score te openen. Hij kopte een voorzet van Glen Johnson feilloos binnen. Frank Lampard en wederom Wayne Rooney (voorzet Johnson) zorgden voor de comfortabele 3-0-voorsprong bij de rust.

Na de pauze duurde het even alvorens invaller Jermain Defoe op aangeven van Glen Johnson de 4-0 kon binnen koppen. Ook het vijfde Engelse doelpunt kwam van de voet van Defoe. De kleine aanvaller strafte een blunder van doelman Koldo genadeloos af. Peter Crouch zette uiteindelijk de 6-0 eindscore op het scorebord.

Oekraïne - Kazachstan: 2-1

Oekraïne heeft met veel moeite afstand genomen van Kazachstan. De gevierde man was Sergei Nazarenko.

Oekraïne moest winnen om in het spoor van Kroatië te blijven. Toch kwam de ploeg al vroeg op achterstand dankzij een kopbaldoelpunt van Tanat Noeserbajev. In de 33ste minuut kwam Oekraïne dan langszij danzij een prachtig genomen vrije trap van Nazarenko

Ook de 2-1 vlak na rust kwam van de voet van Nazarenko. De aanvaller rondde een aanval met Mitrevski fraai af.

Oekraïne komt dankzij deze overwinning op gelijke hoogte met Kroatië. Beide ploegen tellen echter zeven punten minder dan Engeland, dat de kwalificatie voor Zuid-Afrika zo goed als vast heeft. (AN)