Groep 9: Nederland gaat als een pletwals tekeer

Jimmy Wouters
| 2 reacties

Het Nederlandse elftal lijkt onklopbaar. Oranje heeft ook zijn zevende wedstrijd in de WK-kwalificatie winnend afgesloten. Slachtoffer van dienst was Noorwegen.

Nederland - Noorwegen: 2-0

Aan de zege van Nederland was niet af te dingen. De 2-0-overwinning was zelfs een matige afspiegeling van waardeverhoudingen tussen beide landen. Nederland overklaste een matig spelend Noorwegen.

André Ooijer was de man die de score mocht openen. Hij kopte een vrije trap van Rafael Van der Vaart voorbij doelman Jon Knudsen. Daarvoor had Oranje al enkele kansen gehad en zelfs gescoord via Robin Van Persie, maar het doelpunt van de aanvaller van Arsenal werd ten onrechte afgekeurd.

Na rust kon Noorwegen heel even dreigen, maar Stekelenburg hield zijn doel schoon. Niet veel later besliste Arjen Robben de wedstrijd door in de verre hoek de 2-0 binnen te trappen.

Macedonië - IJsland: 2-0

Dankzij een 2-0-overwinning tegen IJsland komt Macedonië samen met Schotland op de tweede plaats te staan in groep negen. De Schotten tellen echter wel een match minder.

Tegen IJsland begon Macedonië goed en na negen minuten opende Aco Stojkov de score. Vlak voor tijd bracht Filip Ivanovski de eindstand op 2-0.

Nederland gaat met het maximuum aantal punten ruim aan de leiding in groep 9. Noorwegen staat laatste, maar komt desondanks nog altijd in aanmerking voor de tweede plaats. (AN)