Zulte Waregem vindt middenvelder in Denemarken

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Zulte Waregem vindt middenvelder in Denemarken
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft een nieuwe middenvelder gevonden. De 27-jarige Deen Steffen Ernemann komt volgend seizoen de troepen aan de Gaverbeek versterken.

Ernemann (1m86) is een polyvalente linksvoetige middenvelder en komt transfervrij over van de Deense tweedeklasser Silkeborg IF, dat met nog één speeldag voor de boeg al zeker is van promotie naar de hoogste afdeling. 

 

Droom

 

In twee seizoenen voor Silkeborg speelde Ernemann 52 wedstrijden en vond hij 14 keer de weg naar de netten. Daarvoor speelde hij voor Odder IGF, BMI, AGF en AC Horsens. Bij Zulte Waregem tekende hij een contract voor twee seizoenen.

 

“Voor mij is het een droom om voor een buitenlandse club actief te zijn en mij verder te kunen ontwikkelen”, is Ernemann opgetogen met zijn transfer. “Zulte Waregem heeft een heel goed seizoen achter de rug en het is een mooie uitdaging om volgend seizoen even goed of beter te doen.”

 

Ploeg samenhouden

 

 "De transfer van Steffen Ernemann past perfect in onze visie”, stelt Vincent Mannaert, algemeen manager van de club. “We willen in de eerste plaats onze ploeg samen houden, wat ook lijkt te lukken. Maar daartoe wilden we ons niet beperken. We zoeken naar gerichte versterking en die hopen wij met de komst van Ernemann gevonden te hebben."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties