Germinal Beerschot in een nieuw kleedje

Germinal Beerschot in een nieuw kleedje
Foto: © SC

Een dag nadat Sint-Truiden het voetbalcircus terug leven inblies, verzamelden op het Kiel de troepen van Germinal Beerschot. De Antwerpse club start het nieuwe seizoen in een nieuw kleedje.

In tegenstelling tot op Staaien bleef het leer nog even binnen in het Olympisch Stadion. De spelers werden getrakteerd op een welkomstspeech van waarnemend voorzitter Herman Kesters, die over twee weken zijn stoel ter beschikking stelt, en trainer Aimé Anthuenis. Pas vrijdag zullen de voetballers voor het eerst terug het gras ruiken. Woensdag en donderdag staan de medische tests op het programma.


Nieuwe doelman en verdediger

 

De eerste training zal gebeuren in een nieuw bewind. Anthuenis wordt naast het veld bijgestaan door assistent Eric Viscaal en physical trainer Joost Desender. Jean-Pierre Haverhals wordt de nieuwe teammanager.

 

Ook de ploeg mag veel nieuwe gezichten verwelkomen. Naast nieuwkomers Sherjill MacDonald, Maxime Geurden en Mathieu Cornet stromen Roy Mauro, Thomas Kaminski, Mats Rits en Matti Van Minnebruggen door naar het eerste elftal. “Ik ga ervan uit dat er nog een paar bijkomen”, is Anthuenis duidelijk. “We hebben zeker nog een doelman en een verdediger nodig.”


Germinal Beerschot gaat groen

 

Na een moeilijk seizoen wil de voormalige bondscoach ook geen ambities uitspreken voor de nieuwe jaargang. “Het zal een enorm harde strijd worden voor de vijfde en de zesde plaats”, beseft de Waaslander. “Kleine details zullen beslissen waar we aan het einde van de rit eindigen.”

 

Germinal Beerschot zal het seizoen ook starten in nieuwe outfits. De thuisuitrusting wordt volledig paars met een gele en rode streep. De oranje truitjes worden vervangen door flashy groen met een paarse en witte streep.


Gratis frietjes

 

Voor de supporters is er ook nog een kleine verrassing in petto. Hoofdsponsor Quick zal de fans bij iedere thuiswedtrijd trakteren op een gratis portie frietjes. En wint Germinal Beerschot met drie doelpunten verschil, dan staat er een extra Giant op het menu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties