Egypte zorgt voor eerste stunt op Confederations Cup

Mathias Dumarey
| 39 reacties

Egypte heeft voor een heuse stunt gezorgd in de Confederations Cup. Het klopte gisterenavond wereldkampioen Italië met 1-0. Eerder hadden de Farao's Brazilië ook al het vuur aan de schenen gelegd.

De eerste helft tussen Italië en Egypte was niet bijster interessant. Italië kon vooral dreigen vanop afstand. Bij één van de weinige tegenstoten van de Egyptenaren was het wel raak. Mohammed Homos kopte een hoekschop in de linkerbenedenhoek voorbij een kansloze Gianluigi Buffon. Zijn overbuur Essam El Hadari ontpopte zich vervolgens tot held van de wedstrijd.

Vincenzo Iaquinta verkwanselde in de tweede helft een aantal kansen, maar El Hadari stond dan ook op topniveau te keepen. De ingevallen Riccardo Montolivo had de hoek maar voor het uitkiezen, maar miste. Een voorzet van Iaquinta dwarrelde ook nog tegen de dwarsligger. Wat de wereldkampioen ook probeerde, er was altijd wel iets. Voor de Anderlecht-supporters, hun ex-speler Ahmed Hassan mocht de laatste tien minuten invallen.

Marcello Lippi reageerde niet opgewonden na het verlies. "In de aanval hebben we andere dingen geprobeerd, maar het is dus niet echt gelukt. We zullen nu moeten winnen van Brazilië en zullen er zondag dan ook vanaf de eerste minuut invliegen", besloot de Italiaanse bondscoach op de persconferentie. (AN)