Zulte Waregem wint derby

Philippe Crols
| 8 reacties

Zulte Waregem nam het zondag naar jaarlijkse gewoonte vriendschappelijk op tegen stadsgenoot en derdeklasser Racing Waregem. De eersteklasser haalde het met 1-5.

De troepen van trainer Francky Dury (foto) kwamen al snel op voorsprong. Na een goede actie van Steve Colpaert kwam de bal bij Teddy Chevalier en die legde de 0-1 in doel. De derdeklasser liet zich echter niet onbetuigd en bracht de stand eventjes later opnieuw in evenwicht. Dieter Vandendriessche was de gevierde man bij Racing. Daarna nam Zulte Waregem opnieuw over en na een halfuur stond de 1-2 op het bord na een schot van verdediger Colpaert. 1-2 was tevens de ruststand.

Zulte Waregem nam vervolgens een droomstart in de tweede helft. Chris Makiese ging zijn kans vanop zo'n veertig meter, met succes, want de bal verdween in doel. Tien minuten later was het opnieuw prijs. De ingevallen Stijn Meert bediende Khaleem Hyland en die kopte de 1-4 tegen de touwen. Ook Hyland was tijdens de rust ingevallen. Daarna kabbelde de wedstrijd rustig verder. Alleen de droge knal van Bart Van Zundert verdiende nog een vermelding. Het schot van de verdediger was goed voor de eindstand, 1-5.

Zulte Waregem speelde de eerste helft met: Coppens, Minne, Colpaert, Taravel, Roelandts, Chevalier, Dachelet, Ernemann, Neemelo, Muinonen en Waeghe.

Zulte Waregem speelde de tweede helft met: Coppens, D'Haene, Buysse, Van Zundert, Ernemann, Hyland, Berrier, Meert, Van Nieuwenhuyze, Makiese en Colpaert.