Genk wint opnieuw probleemloos

De Nijs Michael
| 8 reacties

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk blijft de vlotte overwinningen aan elkaar knopen. Gisteren wonnen de Limburgers, ondanks de zware trainingsarbeid van de voorbije dagen, met 0-6 van het bescheiden Echt VV. Jelle Vossen scoorde drie keer.

Echt VV is niet meteen de meest sprekende naam, maar toch is de bijzonder makkelijke overwinning van Racing Genk opmerkelijk. De Limburgers verwerkten de voorbije vijf dagen namelijk een Spartaans regime met drie zware trainingen per dag. In de oefenwedstrijd tegen Echt VV was van vermoeidheid alvast niets te merken.

Welgeteld anderhalve minuut heeft Echt VV Racing Genk in bedwang kunnen houden, toen schoot Jelle Vossen de 0-1 in doel. De toon was meteen gezet, tien minuten later kon diezelfde Vossen de score verdubbelen op voorzet van Balasz Toth. Na goed twintig minuten was de partij helemaal gespeeld, Toth schoot de 0-3 vanop de stip tegen de touwen. Toszer diepte de score nog voor het half uur uit tot 0-4, maar in het verder verloop van de eerste helft werd niet meer gescoord.

Na de pauze zorgde Camus voor het meeste gevaar. De Fransman schoot aanvankelijk nog naast, maar na zeven minuten in de tweede periode schoot hij toch de forfaitscore op het bord. Enkele minuten later bediende Koita Vossen en stond het 0-6. Hét sein voor coach Hein Vanhaezebrouck om alle veldspelers te wisselen. In het laatste half uur werd er niet meer gescoord.

Opstelling Racing Genk:  Courtois, Daeseleire, Matoukou, Durwael, Joneleit, Toth, Tozser, Vossen, Bakx, Koita en  Camus.

Racing Genk na 56 minuten: Courtois, Barda, Pudil, Cornelis, Hubert, Anele, Ogunjimi, Carlos, Huysegems, De Bruyne en Tiago.

Doelpunten: 2' Vossen 0-1, 13' Vossen 0-2, 22' Toth 0-3, 27' Toszer 0-4, 52' Camus 0-5, 56' Vossen 0-6.