Helsingborg bezorgt Elfsborg een kater

viki meeuwis

Gisteren werden er in de Allsvenskan nog drie wedstrijden afgewerkt van de veertiende speeldag. De topper was de match tussen Helsingborgs IF en IF Elfsborg, beide ploegen zijn nog in de running voor de titel.

Helsingborg zette meteen druk en Elfsborg bleek niet bij machte om de eerste tien minuten van de match weerwerk te bieden. In de twaalfde minuut leverde dat de thuisploeg ook een doelpunt op. Na die eerste goal kwam Elfsborg beter in de wedstrijd. Tegen de pauze aan kwam de enige echte kans voor de bezoekers uit Borås. Na de rust speelde Henke Larsson de bal tot bij de negentienjarige Rasmus Jönsson die op zijn beurt de bal vanop korte afstand met een mooie lob over Ante Covic in het doel van Elfsborg kon krijgen. Elfsborg besefte dat het iets moest gaan doen en het antwoord liet slechts drie minuten op zich wachten. Helgi Danielsson met een inworp die bij Emir Bajrami terecht kwam. Bajrami stuurde de bal achter keeper Pär Hansson in doel. Op het uur kon Bajrami tot in de zestien meter van de thuisploeg binnendringen en zo Hansson nog een keer in de wind zetten. De stand was nu terug gelijk. Het was de jonge Rasmus Jönsson die met nog twintig minuten te gaan de match in het voordeel van Helsingborgs IF besliste. Helsingborgs houdt zo Elfsborg van de drie punten. Helsingborgs heeft nu 25 punten, drie minder dan Elfsborg dat de tweede plaats behoudt.

De wedstrijd tussen IF Brommapojkarna en Malmö FF eindigde in een 1-1 gelijkspel. Malmö kwam op het kwartier op voorsprong via een doelpunt van Guillermo Molins. Die raapte kort voor de rust zijn tweede gele kaart op en mocht zo vervroegd gaan douchen. Kort na de rust kon Philip Haglund op aangeven van Gabriel Petrovic de gelijkmaker binnenwerken.

Ook de confrontatie tussen GAIS en Halmstads BK eindigde in een 1-1 gelijkspel. Iets na het half uur bracht Emir Kujovic de bezoekers op voorsprong. Pas in de toegevoegde tijd kon Calum Agnus de gelijkmaker scoren.