Heeft Anderlecht een kans tegen Sivasspor?

Yves Dekoning
| 45 reacties
Heeft Anderlecht een kans tegen Sivasspor?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Sivasspor. De Turkse vice-kampioen is geen grote naam in Europa, maar beschikt over een sterk geheel.

Anderlecht speelt eerst thuis tegen Sivasspor, een goede uitgangspositie verwerven zal cruciaal zijn. Een week later mag Paarswit naar Turkije om de klus af te maken. Sivasspor ligt in Sivas, een centraal gelegen stad in Turkije. De club ontstond in 1967 toen drie clubs een fusie aangingen: Sivas gençlik Külübi, Kizilirmak Gençlik Külübi en Yolspor Gençlik Külübi. De drie sterren in het logo staan voor de drie clubs. Sivasspor speelt in rood-wit.

Sivasspor promoveerde pas in 2005 naar de Turkse Süper Lig. In hun eerste seizoen werden ze al meteen achtste. Vorig jaar prijkte de club lang aan de leiding, maar een slechte periode aan het einde van het seizoen strooide roet in het eten. Sivasspor werd toch nog tweede, na Besiktas. Vorig seizoen plaatste de club zich voor de eerste keer voor Europees voetbal. In de Intertoto Cup werd eerst gewonnen van FK Grbalj uit Macedonië. Het Portugese Sporting Braga bleek te sterk. Sivasspor verloor twee keer en kreeg in totaal vijf doelpunten om de oren.

Sivasspor heeft geen grote sterren in zijn team, maar er loopt wel een Belg rond. Pieter Mbemba (oud-speler KV Mechelen) werd vorig seizoen uitgeleend aan FC Eindhoven. Een bekende ex-speler is Nordin Wooter, de Nederlander kwam in het seizoen 2006-2007 uit voor Sivasspor.

Op 18 juli speelt Sivasspor een vriendschappelijk duel tegen PSV. Voor Anderlecht de ideale gelegenheid om de spelers aan het werk te zien. Sivasspor is geen grote naam, maar Anderlecht mag de Turken zeker niet onderschatten. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties