KV Mechelen houdt Heerenveen in bedwang

De Nijs Michael
| 8 reacties
KV Mechelen houdt Heerenveen in bedwang
Foto: © SC

KV Mechelen oefende gisteren tegen het Nederlandse Heerenveen. De troepen van trainer Peter Maes deden het behoorlijk goed tegen het team van coach Trond Sollied, de partij eindigde op een 1-1-gelijkspel.

In de aanvangsfase van de partij viel er bijzonder weinig te beleven. Heerenveen had wel overwicht, maar kwam zelden of nooit voor het doel van De Vriendt. De beste kans uit de eerste periode was nog voor Destorme, maar de zomeraanwinst van de rood-gelen verzuimde de kans af te maken.

Na de pauze zat er iets meer vuur in de partij. Een vrije trap van Rossini en een knap uitgespeelde aanval van Heerenveen zorgden voor animo. Het openingsdoelpunt viel uiteindelijk na 55 minuten, Papadopulos brak de ban. 

De partij brak vervolgens helemaal open. KV Mechelen kreeg kansen via Destorme, Nong en Rossini, terwijl ook Papadopulos en zijn spitsbroeders nog enkele mogelijkheden kregen. Het bleef echter 0-1, tot Wouter Vrancken een kwartier voor tijd toch kon scoren na een corner: 1-1. Malinwa ging vervolgens op zoek naar de overwinning, maar enkele reddingen van Heerenveendoelman Kenny Steppe en het slecht afgestelde vizier van de rood-gelen hielden de stand op 1-1.

KV Mechelen: De Vriendt, Chen (46’ Van Goethem), Ivens (46’ Van Dessel), Van Hoevelen, Ghomsi, Iddi A. (65’ Salim), Buyens, Vrancken (76’ Persoons), Destorme (76’ Gorius), Rossini, Nong (86’ Iddi G.)

Doelpunten: 55’ Papadopulos (0-1), 75’ Vrancken (1-1)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties