Racing Genk: Opnieuw enkele plaatsjes naar boven

Dirk Pieters
| 16 reacties
Racing Genk: Opnieuw enkele plaatsjes naar boven
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Racing Genk kende een heel zwak seizoen, maar kon het toch nog kleur geven door voor de derde keer in zijn jonge geschiedenis de Beker van België te winnen. Genk klampte voor de winterstop nog wel aan, maar kende in de tweede helft een serieuze terugval. Nochtans trokken de Limburgers tijdens de winterstop Stein Huysegems en Tom De Mul aan. Beide spelers hadden wel een belangrijk aandeel in de bekerwinst. Trainer Ronny Van Geneugden overleefde het seizoen niet en moest tijdelijk plaatsmaken voor hulptrainer Pierre Denier. Echt schitterend liep het nooit, maar het Europese ticket maakte veel goed.

* TRANSFERS


Vorig seizoen kocht Racing Genk met Adam Nemec, Daniël Pudil, Daniël Tözser en Joao Carlos heel wat nieuw spelersmateriaal, maar ook nu liet de Limburgse club zich niet onbetuigd op de transfermarkt. De vraag blijft natuurlijk of het dit keer wel lukt met de nieuwe jongens. Racing Genk ging shoppen bij Charleroi en plukte bij de reeksgenoot verdediger Torben Joneleit (22) en middenvelder Fabien Camus (foto) (24) weg. Ook in de tweede klasse ging Genk op zoek naar versterkingen. Het haalde Moussa Koita weg bij Virton. De spits liet in het verleden al zien over heel wat kwaliteiten te beschikken. Nu is het aan hem om dit te bewijzen op het hoogste niveau. Coach Pierre Denier maakte plaats voor Hein Vanhaezebrouck, die de Genkenaars weer op het goede pad moet krijgen. Spits Istvan Backx volgende zijn oefenmeester naar de Cristal Arena.

Racing Genk zag ook enkele spelers vertrekken. Zo koos Ivan Bosnjak voor het Griekse Iraklis Saloniki. Tom Soetaers zocht het dan weer dichter bij huis. Hij is één van de vele nieuwe transfers van reeksgenoot KV Kortrijk. Alex da Silva, op een zijspoor bij Racing Genk, blijft in de Limburg maar speelt komend seizoen bij nieuwkomer Sint-Truiden. Tom De Mul verliet Genk zoals verwacht. Zijn uitleenperiode was afgelopen en de vleugelspits keerde terug naar Sevilla.

SPELERS IN DE SPOTLIGHT

Moussa Koita mag zich gaan bewijzen op het hoogste niveau. De Fransman moet de bekerwinnaar heel wat doelpunten schenken. Iets wat de 26-jarige spits afgelopen seizoen goed deed bij Virton. Hij scoorde zestien treffers en was daarmee één van de smaakmakers in de Exqi League. Niet enkel Racing Genk zag wat in de aanvaller. Ook Germinal Beerschot, Standard en Zulte Waregem hadden de goalgetter maar al te graag aangetrokken.

* VERWACHTINGEN

Racing Genk haalde deze zomer heel wat vers bloed en moet dan ook in staat zijn beter te doen dan vorig seizoen. Omdat een echte sluipschutter voorin ontbreekt, lijkt de top bedreigen iets te hoog gegrepen, maar de Limburgers zullen zich wellicht relatief makkelijk plaatsen voor de play-offs.

* PROGNOSE

Vierde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties