AA Gent wil minimaal even goed doen

Dirk Pieters
| 9 reacties
AA Gent wil minimaal even goed doen
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

AA Gent kende een goed seizoen, al duurde het wel enige tijd alvorens de club helemaal onder stoom kwam. Rond Nieuwjaar stonden de Buffalo’s op een teleurstellende tiende plaats, maar nadien liep het uitstekend. Bryan Ruiz begon opnieuw te toveren en ook de aankopen tijdens de winterstop (Stef Wils, Tim Smolders, Mbaye Leye en Adnan Custovic) vonden meteen hun draai. Pas op de laatste speeldag moest Gent het voor de derde plaats afleggen tegen Club Brugge.

* TRANSFERS


AA Gent speelde een sterke terugronde, maar haalde deze zomer toch een aantal spelers binnen. Met Stijn De Smet (Cercle Brugge) en Christophe Lepoint (Moeskroen) trok het twee jonge Belgen aan. Ook Elimane Couliblay -eveneens een Belg- kwam Gent versterken. Hij maakte afgelopen seizoen het mooie weer bij KV Kortrijk en verhuisde inmiddels naar Ottenstadion. Minder bekend is doelman Luka Lazitch, die overkomt van Moeskroen.

Heel wat beweging in de omgekeerde richting. Het grootste verlies is zonder twijfel het vertrek van Bryan Ruiz. De smaakmaker van AA Gent vertrok naar Nederland. FC Twente haalde het dribbelwonder van de Buffalo’s binnen. Ook Dario Smoje (Panionios) en Jonas De Roeck (Augsburg) kozen voor het buitenland. Verschillende spelers proberen het dit jaar een reeks lager. Zo trok Patrice Noukeu naar KVSK United en mag Dieter Wittesaele zich bewijzen bij KV Oostende.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT

Stijn De Smet heeft lang moeten wachten op zijn transfer, maar heeft hem nu toch beet. De aanvallende middenvelder kon pas worden aangetrokken na het vertrek van Bryan Ruiz. De Smet moet mee voor scorend vermogen zorgen. Afgelopen seizoen was AA Gent de op één na best scorende ploeg. Dat wil trainer Michel Preud’homme alvast zo houden.

* VERWACHTINGEN

Gent zette afgelopen seizoen een beresterke terugronde neer, maar het vertrek van Bryan Ruiz zou wel eens heel zwaar kunnen doorwegen. Toch lijkt het ons erg onwaarschijnlijk dat Gent straks de play-offs om de titel mist.

* PROGNOSE


Vijfde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties