Club Brugge: het grote vraagteken

Dirk Pieters
| 23 reacties
Club Brugge: het grote vraagteken
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Het gaat al enkele jaren niet zo goed met Club Brugge. Ook het seizoen 2008-2009 werd geen hoogvlieger voor blauw-zwart. De Bruggelingen eindigden in extremis op een teleurstellende derde plaats. Net zoals de afgelopen jaren kon de eersteklasser nooit echt overtuigen. Coach Jacky Mathijssen nam op het einde van het seizoen afscheid van het Jan Breydelstadion. De oefenmeester had hoogstwaarschijnlijk heel wat meer verwacht van zijn avontuur bij Club.

* TRANSFERS


Club Brugge is momenteel nog steeds op zoek naar versterkingen, maar realiseerde toch al twee transfers. Ryan Donk (foto) moet achteraan de zwakke verdediging komen versterken. De centrale verdediger heeft alvast de nodige ervaring in de Premier League opgedaan. Blauw-zwart haalde ook nog Sonda Cléber binnen. De Braziliaan komt over van Juventude.  Stepan Kucera, vorig seizoen uitgeleend, keerde terug.

Niet veel spelers verlieten het Jan Breydelstadion. Bernt Evens blijft wel in Brugge, maar trok naar stadsgenoot Cercle Brugge. De linksachter moet zich alvast niet aanpassen aan de nieuwe omgeving. Elrio Van Heerden zocht het heel wat verder. De dribbelvaardige middenvelder maakte de overstap naar het Engelse Blackburn Rovers. Brecht Capon en Glenn Verbauwhede verhuisden op uitleenbasis naar reeksgenoot KV Kortrijk. Philippe Clement keerde terug naar zijn roots en speelt vanaf nu bij Germinal Beerschot.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT

Vorig jaar leek de verdediging van Club Brugge wel op gatenkaas. Daar moet Ryan Donk dringend verandering in brengen. Tijdens de voorbereiding liet Donk een goede indruk na, al moest hij wel vroegtijdig gaan douchen in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Vooral dankzij zijn ervaring in de Premier League bij West Bromwich Albion moet de Amsterdammer uitgroeien tot een sterkhouder in de verdediging.

* VERWACHTINGEN

Club Brugge lijkt het grootste vraagteken dit seizoen. Blauw-zwart haalde met Ryan Donk een potentiële topper binnen, maar vraag is of dat voldoende is. Omdat Club er de voorbije twee seizoenen ondanks matig tot slecht voetbal toch in slaagde de rest achter zich te houden, zetten wij blauw-zwart opnieuw op de derde plek.

* PROGNOSE


Derde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties