Elano ruilt City voor een Turks avontuur

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Elano ruilt City voor een Turks avontuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Galatasaray heeft zich versterkt met de Braziliaanse middenvelder Elano. De international komt over van Manchester City. Eerder leek het er op dat de Turken Kim Kallström zouden gaan weghalen bij Olympique Lyon.

De overstap van de 28-jarige Elano is een verrassing. De Braziliaan werd tot dus ver nog op geen enkel moment in verband gebracht met een overgang naar Cim Bom, de club waar de Nederlander Frank Rijkaard trainer is. Elano leek te gaan verkassen naar Milaan waar zowel AC Milan als Internazionale hem graag wilden strikken. De Franse krant L'Equipe meldde dat Galatasaray vooral had gemikt op het aanwerven van de Zweed Kim Kallström en dat er zelfs al een bod op tafel was gekomen bij Olympique Lyon.

Elano moet volgend seizoen dus de spelmaker worden van Galatasaray. De Braziliaanse international speelde anderhalf jaar voor Manchester City en speelde daarvoor in Oekraïne bij de huidige Uefabekerwinnaar Shakhtar Donetsk. Voor Manchester City maakte hij veertien doelpunten in 62 competitieduels. Elano had nog een doorlopend contract in Engeland voor twee seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties