Germinal Beerschot ambieert 'een goede start'

Steurbaut Kersten
| 52 reacties
Germinal Beerschot ambieert  'een goede start'
Foto: © SC

Germinal Beerschot wil na een seizoen waarin het vocht tegen de degradatie terug naar boven kijken. Al blijven ze op het Kiel heel voorzichtig in het uitspreken van hun ambities. Top zes? Daar wordt liever niet te veel over gesproken.

“We willen dit jaar onze start niet missen”, blijft voorzitter Herman Kesters op de vlakte. “Met deze ervaren ploeg moet dat zeker lukken.” Technisch directeur Gunther Hofmans sluit zich aan bij zijn voorzitter: “De rest volgt vanzelf.”

 
Harde strijd

Trainer Aimé Anthuenis blikt realistischer vooruit. “Een goede start? Dat is relatief. Kortrijk begon vorig jaar heel goed aan het seizoen, maar moest tot de laatste speeldag strijden voor het behoud.”

“We moeten mee zijn in de strijd die de hervorming van de Belgische competitie met zich meebrengt. Met acht-negen ploegen die in aanmerking komen voor de vijfde en zesde plaats zal het een harde strijd worden.”

“Maar de stad Antwerpen en Germinal Beerschot moet de ambitie hebben dat eender welke ploeg – nationaal en internationaal – schrik heeft om naar Germinal Beerschot af te zakken. Ook op verplaatsing moeten we het lef hebben om ons spel te spelen.”

Verrassen

Met verplaatsingen naar Roeselare en Charleroi en een thuiswedstrijd tegen Standard heeft Germinal Beerschot een verraderlijke competitiestart. “Is dit moeilijk of makkelijk”, stelt Anthuenis. “Eén ding staat vast. Het wordt een competitie met verrassingen. Hopelijk kunnen wij meteen voor die verrassing zorgen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties