Anderlecht snakt naar een titel

Philippe Crols
| 17 reacties
Anderlecht snakt naar een titel
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

 

Ondanks de vroege Europese uitschakeling tegen BATE Borisov deed Anderlecht het vorig seizoen best goed. Met 77 punten wordt je normaal gezien kampioen, maar tijdens het seizoen 2008-2009 behaalde Standard evenveel punten. Na een dolle laatste speeldag moesten testmatchen beslissen over de titel. Paars-wit trok aan het kortste eind en greep bijgevolg voor de tweede opeenvolgende keer naast de hoofdprijs.

 

* TRANSFERS 

 

Het bleef opvallend stil in Brussel. Alleen Ondrej Mazuch is een echte nieuwkomer. De verdediger wordt wel slechts gehuurd van Fiorentina. Voor het overige keerden Silvio Proto en Cheikhou Kouyate terug na hun tussenstops bij respectievelijk Germinal Beerschot en KV Kortrijk. Ook Kanu traint na zijn uitleenperiode bij Cercle voorlopig opnieuw mee met Anderlecht. De vicekampioen zal de Braziliaan één van de komende weken allicht voor de tweede keer op rij tijdelijk van de hand doen.  

 

Ook wat betreft uitgaande transfers viel er weinig nieuws te rapen in het Constant Vanden Stockstadion. Stanislav Vlcek koos met Slavia Praag voor een terugkeer naar de oude stal. Eind juli verliet ook Dmitri Bulykin Anderlecht. De Rus wordt voor een seizoen uitgeleend aan het Duitse Fortuna Düsseldorf.

 

 

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT

 

Nicolas Frutos (foto rechts) speelde vorig seizoen bijzonder weinig in onze Belgische competitie. De Argentijn is sinds kort opnieuw in België en bewees tijdens zijn korte invalbeurt tegen Sivasspor hoe belangrijk hij kan zijn voor de vicekampioen. De vraag is hoelang de grote aanvaller deze keer blessurevrij kan blijven en of hij samen met Tom De Sutter in de ploeg kan staan.

 

 

* VERWACHTINGEN

 

Anderlecht hield zijn kern bij elkaar en net dat moet de grote troef worden van Ariël Jacbos en co. Bovendien is ook de honger bijzonder groot in het Astridpark. Drie jaar op rij geen titel, het is al van het einde van de vorige eeuw geleden dat dat nog eens gebeurde. Omdat Standard mogelijk veel aandacht zal besteden aan de Europese campagne, zien wij paars-wit na dertig speeldagen bovenaan staan.

 

* PROGNOSE

 

Eerste plaats. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties