Boussoufa: "In Europa is het makkelijker voetballen"

De Nijs Michael
| 5 reacties
Boussoufa: "In Europa is het makkelijker voetballen"
Foto: © SC

Anderlecht trekt de lijn van de wedstrijd tegen Sivasspor door. Gisteren wonnen de Brusselaars ook simpel bij KV Kortrijk. Mbark Boussoufa zag dat echter anders. Volgens de Marokkaan was het absoluut geen makkelijke partij.

"Het was helemaal niet makkelijk vandaag", verrast Boussoufa bij Sporza. "Zolang die 2-0 niet op het bord staat, ben je niet zeker van de winst. Maar het veldoverwicht was natuurlijk wel duidelijk voor ons. We hebben niks weggegeven achterin en stonden er als een blok. De enige smet vandaag is dat we te veel kansen gemist hebben. De tweede helft was het iets minder. Gelukkig scoorden we dan toch een tweede keer."

Matias Suarez speelde een behoorlijke partij tegen Kortrijk, maar hij haalde zijn niveau van de partij tegen Sivasspor niet. Boussoufa heeft daarvoor een verklaring. "In Europa is het makkelijker voetballen want daar krijg je meer ruimte. Kortrijk zakte fel terug waardoor er in het midden minder ruimte was voor Suarez", aldus de Marokkaan.

"Of we geprikkeld waren door het puntenverlies van Standard? Het is nog vroeg in het seizoen en in maart worden de punten gehalveerd. We moeten gewoon naar onszelf kijken. We zijn goed gestart en moeten die reeks nu voortzetten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties