Gumienny: "Spelers willen Wasyl rood aansmeren"

Nico Wieme
| 84 reacties
Gumienny: "Spelers willen Wasyl rood aansmeren"
Foto: © SC

Marcin Wasilewski is op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen al meteen gespreksonderwerp nummer één. De Poolse verdediger van Anderlecht deelde tegen KVK twee elleboogstoten uit, maar ref Serge Gumienny zag er geen graten in.

In de kranten neemt Serge Gumienny (foto boven) zelfs de verdediging van Marcin Wasilewski (foto onder) op zich. "Ik heb de twee fases met Wasilewski en Benko goed gezien en volgens mij is er geen kwaad opzet in het spel", zegt Gumienny. "Wasilewski maakte zich breed en Benko zocht de botsing. Hij liet zich heel spectaculair vallen. Er was geen sprake van agressie van Wasilewski."

"Er was geen gekloven lip, geen gebroken tanden... Als er bloed was geweest, akkoord. Maar ik heb de indruk dat Wasilewski wordt gezocht. Ik denk zelfs dat het een tactiek is om hem rood aan te smeren", komt Gumienny scherp uit de hoek.

Robert Jeurissen, de baas van de scheidsrechters, liet maandag al weten het niet eens te zijn met zijn scheidsrechter. "Ik heb de tv-beelden gezien en wat Wasilewski deed, verdiende rood", zegt hij in HNB en het BvL.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties