Mexico boekt belangrijke winst in Concacaf-zone

Mathias Dumarey
| 1 reacties

Mexico heeft vannacht de Verenigde Staten verslagen met 2-1 en is weer volop in de race voor de drie uit te delen rechtstreekse WK-tickets. El Salvador en Trinidad&Tobago zijn zo goed als uitgeschakeld.

De Verenigde Staten speelden al 24 keer op Mexicaanse bodem en verloren daarbij al 23 keer. Enkel in 1997 werd er eens gelijkgespeeld. Ook gisteren kwam er dus geen verandering in die negatieve reeks want Mexico was met 2-1 opnieuw te sterk voor hun noorderburen.

Matchwinnaar was invaller Miguel Sabah die enkele minuten voor affluiten kon profiteren van een tackle van Jay DeMerit op Efrain Juarez. De bal ging niet buiten het veld waardoor Sabah eenvoudig raak kon schieten. De VS was eerder in de wedstrijd wel verrassend op voorsprong gekomen. Een pass van Landon Donovan zette drie Mexicanen op het verkeerde been en Charlie Davies kon makkelijk scoren.

De VS konden maar tien minuten genieten van hun voorsprong. Cuauhtemoc Blanco bediende Israel Castro en die scoorde de gelijkmaker via de onderkant van de lat. Gesteund door maar liefst 105.000 toeschouwers in het Estadio Azteca kon Mexico dus toch nog het laken naar zich toetrekken. Oguchi Onyewu (ex-Standard) speelde de volle negentig minuten en pakte daarbij ook een gele kaart.

Costa Rica op de bek

Costa Rica deed het heel wat minder goed. Het land, zonder Gent-speler Randall Azofeifa en ex-Buffalo Bryan Ruiz, ging met 4-0 onderuit bij Honduras. De kans is groot dat Honduras er volgend jaar voor het eerst sinds 1982 weer zal bij zijn op een WK-toernooi. Toen was het ook nog maar hun eerste deelname. In de andere wedstrijd versloeg Trinidad&Tobago El Salvador met 1-0. Beide landen krijgen het erg moeilijk om zich nog te plaatsen.