Analyse Geen verrassingen op openingsspeeldag

De Nijs Michael
Geen verrassingen op openingsspeeldag

Net als in Engeland werd ook in Schotland de competitie op gang getrapt. Het openingsweekend van de Schotse Premier League leverde geen verrassingen op. Titelfavorieten Celtic en Rangers wonnen hun wedstrijd, outsiders Hibernian en Dundee Utd eveneens.

Celtic Glasgow opende de competie op het veld van Aberdeen. De bezoekers kenden weinig of geen problemen, twee doelpunten van Aiden McGeady en een treffer van Scott McDonald zorgden nog voor de rust voor een veilige 0-3-voorsprong. Sone Aluko kon op het uur nog de eer van Aberdeen redden, maar Celtic kwam nooit in de problemen en won simpel met 1-3.

Aartsrivaal Rangers FC had het iets moeilijker met Falkirk, maar won uiteindelijk vlot. Lee McCulloch bracht Rangers al snel op voorsprong, maar Carl Finnigan bracht de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte. Kenny Miller verzekerde Rangers echter van de winst. Met een treffer voor én na de rust zorgde hij voor 3-1. Steven Naismith zette de 4-1-eindcijfers op het bord.

Ook Kilmarnock kende een makkelijke avond. De club won de thuiswedstrijd tegen Hamilton Academical met overtuigende 3-0-cijfers. De doelpunten kwamen van Kevin Kyle (2) en Jamie Hamyll.

Hibernian staat na één speeldag eveneens aan de leiding. Het team van Yves Makalambay kwam in eigen huis op achterstand tegen Saint Mirren, maar de treffer van Stephen McGinn werd ongedaan gemaakt door doelpunten van David Wotherspoon en Abdessalam Benjelloun: 2-1.

St. Johnstone FC en Motherwell zorgden voor de enige puntendeling van deze speeldag. Het werd 2-2. Voor de thuisploeg vonden Murray Davidson en Graham Gartland de weg naar doel, bij de bezoekers waren Shaun Hutchinson en Ross Forbes trefzeker.

Dundee United en Hearts sloten de eerste speeldag af. De thuisploeg klom al na vier minuten op voorsprong via een penaltydoelpunt van
Danny Cadamanteri. Dundee United hield de partij onder controle en won uiteindelijk met 2-0 na een tweede doelpunt van Cadamanteri.