Portugese nationale ploeg weer Braziliaan rijker

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Portugese nationale ploeg weer Braziliaan rijker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Portugal mag voortaan de genaturaliseerde Braziliaan Liedson (foto) opstellen. De spits is al enkele jaren een van de belangrijkste spelers van Sporting Lissabon.

Liedson liet het nieuws gisteren zelf weten na de wedstrijd van zijn ploeg tegen AC Fiorentina (2-2, nvdr). De Portugese wetgeving bepaalt dat een werknemer zes jaar lang werkzaam moet zijn in Portugal vooraleer hij de Portugese nationaliteit kan verkrijgen. Dat is het geval voor Liedson. "Ik heb al mijn Portugese identiteitskaart binnen. Ik moet nu nog wachten op mijn paspoort en dat is nu nog maar een kwestie van dagen", zei de blije Braziliaan.

Liedson begon nu aan zijn zevende seizoen in Portugal en is een van de meest trefzekere buitenlanders in de Portugese competitie. Hij scoorde al 98 goals in 173 competitiewedstrijden. Ook in bekerwedstrijden vond hij in het verleden vlot de weg naar de netten.

Of Portugal lang zal kunnen genieten van Liedson in het nationale shirt. De spits is toch al 31 jaar. De kans is wel groot dat bondscoach Carlos Queiroz een beroep zal doen op de spits want het WK-ticket loopt immers gevaar. Liedson is de derde Braziliaan die Portugees wordt. Deco (Chelsea FC) en Pepe (Real Madrid) deden hem dat voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties